Jak rozpoznać dobrą pizzę?

Pizza to jedno z ulubionych dań Polaków – nic dziwnego, jest tania, smaczna i zaspokoi nawet największy głód. Większość osób twierdzi, że pizza nie może być niedobra, a co najwyżej średnia. Jednak prawdziwi smakosze tego dania mają już na ten temat nieco odmienne zdanie.

Jak więc rozpoznać dobrą pizzę? Najważniejsze jest oczywiście ciasto. Prawdziwą, włoską pizzę robi się wyłącznie z mąki włoskiej, która sprawia, że ciasto jest cienkie i sprężyste. Najłatwiej sprawdzić to biorąc kawałek pizzy do ręki – jeśli jego koniec opada, oznacza to, iż ciasto nie zostało przygotowane tak jak powinno.

Firma Dekarbud ma w ofercie usługi dźwigiem i żurawiem koszowym Inwestycja Agrobex w szamotuły nieruchomości okolice Poznania

Dużym problemem polskich pizzerii jest także ser. Włosi na pizzę zawsze kładą mozzarellę, która jest mniej tłusta, ale przez to też nieznacznie mniej ciągnąca. Polacy postanowili więc zastąpić ją swojską goudą.

Ten rodzaj sera zawiera o wiele więcej tłuszczu, bardziej się ciągnie, ale sprawia też, że pizza staje się kaloryczną bombą. Kolejnymi kryteriami, pod względem których powinniśmy ocenić pizzę jest sos oraz ilość dodatków. W pierwszym przypadku absolutnie nie może być to sam koncentrat pomidorowy.

Jeśli natomiast chodzi o dodatki – najlepiej, gdy pizza ma ich mniej, ale lepszej jakości.

odszkodowania.jazda.net.pl